Baklavalık Un (İlkgül)

Baklavalık Un - İlkgül

Baklavalık Un (İLKGÜL), her çeşit baklava üretiminde kullanılır.

YAPISAL ÖZELLİKLER

  • Yüksek oranda su kaldırabilme ve daha fazla ürün elde edilebilme
  • Yoğurma esnasında homojen bir hamur elde edilmesi
  • Açılım esnasında kolay açılma ve yırtılmama
  • Açılım esnasında kurumama ve yapışmama
  • Ürünlere parlak renk verebilme
  • Ürünlerde iyi kabarma Yüksek oranda şerbet ve yağ emebilme
  • Uygun şartlar dağlandığında tazeliğini uzun süre koruyabilme
  • Gevrekliğini ve parlaklığını uzun süre koruyabilme

TEKNİK ÖZELLİKLER

Nem: 14,5 %(Max)
Glüten: 31 % (Min)
Protein: 12 % (Min)
Kül (K.M.’De) : 0,60 % (Max)
Sedimantasyon: 40 ml. (Min)
Gecikmeli Sedimantasyon: 50 ml. (Min)
Düşme Sayısı (F.N.) : 450 sn. (Min)

AMBALAJ SEÇENEKLERİ

50 Kg’lık Bez çuvallarda

KULLANIM ÖNERİLERİ

  • Hamur yeterince su ile etkili bir şekilde yoğurulmalı ve bir süre dinlendirilmelidir.
  • Açılım esnasında mümkün olduğunca az nişasta verilmelidir.
  • Baklavaya verilen şerbet yoğunluğu iyi ayarlanmalıdır.
  • İmalathanede açılımı olumsuz etkileyecek ve açılım esnasında kurumasını sağlayacak hava sirkülasyonu olmamalıdır.

MUHAFAZA KOŞULLARI

Serin, havadar ve rutubetsiz alanlarda, tahta ızgaralar üzerinde saklanmalıdır.